Direktlänk till inlägg 15 juli 2011

När det gått för långt.

Av Mia - 15 juli 2011 23:15



Såg jag mej själv i spegeln innan och upptäckte till min fasa att jag börjar bli tjock. Alltså på riktigt tjock, inte så som jag brukar. Jag brukar vara hyfsat nöjd med min vikt, men nu vågar jag inte ens föreställa mej hur mycket jag väger. Hade nog börjat gråta om jag visste.

Slut på småätandet, slut på att äta mer än jag egentligen orkar. Slut på svullande i veckorna. Slut på pizza. 


Jag är egentligen väldigt anti vikthets, men jag tycker att jag har en hyfsat rationell bild av hur jag ser ut. Och man får inte lov att bli tjock, för det är äckligt. Jag skulle aldrig förlåta mej själv om jag blev tjock. Går man över gränsen, och tycker att det är okej så blir man till slut liberal och då bara springer det iväg. Då slutar man inte gå upp. Då är man äcklig. 

Frågade mamma innan om hon tyckte att jag började bli tjock, och hon försökte först vifta bort det, men jag spände ögonen i henne och poängterade allvaret. 

"Ja, lite kanske...." var svaret jag fick då. Exakt! Lite är början till mycket. 

 
 
Pontus Källström

Pontus Källström

15 juli 2011 23:26

Säger inte detta för att vara perfekt för det är jag verkligen inte. Men tusan vad folk har blivit onödigt oroliga och missnöjda med sina kroppar. Om jag tittar på din profilbild så ser jag inte en tjock tjej iallafall. Du behöver inte gråt när du ser dig i spegeln det kan jag garantera dig ;)
Men visst är det bra att träna och vara i bra form så fortsätt kämpa.

http://pontzu.bloggplatsen.se

Mia

15 juli 2011 23:38

Nej, jag VET att jag inte är tjock på min profilbild, som jag skrev så har jag en ganska rationell syn på min kropp. Jag vill INTE BLI tjock, det är det det handlar om, jag är nöjd med min kropp som den är, när den är som den brukar. Jag vill inte gå upp i vikt, ingen borde vilja det, för det är äckligt.

 
Ingen bild

Stenis

15 juli 2011 23:57

Jag tycker det är tråkigt när du säger att det är äckligt att vara tjock. Om det kanske bara är för att peppa dig själv eller få dig sj att inse det vet jag inte. Men tänk på andra när du skriver så.. Som mig till exempel. Det räcker att jag tittar på en kaka så går jag upp 5 kg.. Och har SJUKT svårt för att gå ner i vikt. Det gör ont när du skriver såna saker.. När man verkligen kämpar med vikt o självförtroende o allt det där.. Förstår att du säkert inte menar något illa eller dså tycker du verkligen det, de vet inte jag :P Men iaf.. Poängen är att ord sårar :)

Mia

16 juli 2011 03:59

Jag menar att JAG känner mej äcklig när JAG börjar bli tjock. Jag är livrädd för att gå över gränsen. Grejen är att eftersom jag inte går upp i vikt så lätt, så vet jag om att det enbart handlar om dålig karaktär när jag väl gör det. Vet att enda anledningen är att jag helt enkelt svullar och äter för mycket, och det är det som känns äckligt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 25 juni 2023 22:06

  Har du den där känslan?  Jag menar den där känslan  av att någonting  avgörande hände  när jag var ouppmärksam.  Att någonting försvann.      Igen så är det här det hamnar när det är alldeles, alldeles för mycket. Jag har pushat m...

Av Mia - 3 januari 2023 03:43

Kan inte sova. Det snurrar i min skalle. Det är vinter nu och med vintern kommer tröttheten, oron, desperationen. Det här är dessutom första vintern på ÅTTA år som jag inte är heltidssjukskriven. Har alltså ett jobb jag måste gå till och kan inte b...

Av Mia - 7 oktober 2022 09:19

  Trots all höstdepp så känner jag mej ändå rätt bortskämd.  Folk gormar om att veden är slut överallt men här sitter jag och väntar på ett lass från min bästa granne som spar sin ved att sälja till oss i området.Sitter på mitt kontor, tillika gä...

Av Mia - 12 september 2022 22:37

Lamslående ångest. Igen, igen. Att vänta på besked, fyfan. Ovisshet är den värsta känslan. Den värsta ångesten. Politiken. Sjukskrivningen. Försäkringsbolaget. Jobbet. Vill bara fucking veta. Nu. Jag orkar inte. Jag. Fucking. Orkar. Inte. D...

Presentation


Ångesten gamla vän
kom och sitt här på axeln
så rider vi ut natten.
Ungdomliga ångesten
jag är för gammal
för att ha den
Men det är inte jag
som bestämmer.

Twitter&Instagram: @hobbypucko

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards