Alla inlägg under augusti 2011

Av Mia - 10 augusti 2011 23:11


Ser mej omkring, rummet är klart. Ser tydligt konturer och färger. Morgonrocken på kroken, cycaspalmen i fönstret och den tända sänglampan Spindelros. 

Problemet är inte det som finns - det finns alltid där, syns allt, finns alltid. Det är den lilla världen i bröstkorgen som gör nätter som denna extra långa:


Som en tjock dimma som tränger in i alla mynningar och lägger sej som ett hölje över allt man trodde man visste.

Famlar runt i blindo efter en kontur, något bekant, vad som helst. Det är lätt att marken försvinner under fötterna när orden inte blir rätt, när det som förväntas inte kommer fram... 

Annorlunda.

Som en tjock dimma som döljer allt man försöka greppa efter, medan det flyter längre bort. Någon hickar till. Skräcken blir irrationell när inget syns, och ur den kommer paniken - den utmattande paniken - som gör vem som helst till ett litet, litet barn. 

Det är där allt börjar - och där allt slutar. Vi bär alla på tyngre bördor än andra ser.

Av Mia - 10 augusti 2011 21:49


Det har varit en intensiv vecka. Humöret har varit toppar och dalar, och nu när allting faktiskt lossnat lite kommer utmattningen ikapp. Släppte ut Titan på betet igår. Det var en otrolig befrielse att se honom gå ut till dem andra hästarna och rulla sej efter fyra dagar i box. 

Idag fick jag dessutom klartecken från min hyresvärd att börja mina försök att genomföra "Operation lägenhetsbyte". Ännu en tid i ovisshet väntar mej nu, men jag ska nog reda ut det, kanske. 


Idag var dessutom sista jobbdagen på ett tag, för nu har jag två veckors semester. Jag vet att jag inte jobbar så mycket, men det har varit påfrestande för huvudet de senaste månaderna. Mycket onödiga energier som spillts. 


Jag har dessutom sått två krukor svartöga ikväll. Vita i den lite större och "african sunset" i den lite mindre. Undrar bara om de faktiskt kan bli fina i ett norrfönster såhär på sommarkvisten? Min vision är att få en lägenhet med balkong i söderläge, där jag kan odla mångfärgade svartöga i amplar..

    

Av Mia - 9 augusti 2011 10:12


Nu ska jag äntligen iväg till kiropraktorn, som jag längtat efter hela sommaren! Befria mej från onda höfter, rygg, skuldror och nacke! När jag kommer tillbaka därifrån kör jag ut till Dalby och släpper ut Titan på betet igen. Japp, han var i princip helt bra igår! Bara lite kvar som borde vara borta idag. Yay, så sjukligt skönt. Han kommer bli gladis. <3

Av Mia - 8 augusti 2011 09:36


Mitt stora hjärta var mycket bättre i benet igår! <3 <3 Det som i fredags var nära blockhälta, var igår bara en markering. Superglad matte. I o m denna drastiska förbättring så känns det inte längre som att det skulle vara en hovböld, utan snarare en sträckning, som jag trodde från första början. La ett våtvarmt omslag ändå för säkerhets skull. Hade aldrig gjort det förr heller, så tyckte det kunde vara bra att öva till nästa gång (som förhoppningsvis aldrig blir). Är ändå sjukt nöjd.   

 


Så fort jag fått avi på min beställning från coolstuff.se, så ska jag köra till net-on-net och köpa batterier, sen till coop och hämta ut paketet. Vidare till stallet efter det och dricka kaffe (om det bjuds), hämta min sadel och köra iväg den till hästsportsadelmakaren för stoppning.

Efter det, ut till Dalby och be hela vägen dit för att han inte är mer halt idag igen. Utan kanske helt bra t o m?  Hade varit skönt om han kunde gå ute de tre sista veckorna nu. 

Av Mia - 7 augusti 2011 13:38


Inte ett dugg bakis idag faktiskt. Samaya släpper loss ordentligt nu när Lopan inte är hemma. Hon har busat som tusan, både för sej själv, med sin boll och med mej. Galenpanna...



 


Ska ut och lägga våtvarmt omslag på Titan senare, hoppas Tina vill följa med :)

Av Mia - 7 augusti 2011 00:59


Förfest #1, förfest #2, förfest#3 .... sen apfull Mia. Fyllehicka innan ett känns som tecken på att inte dra vidare. Även pga massiv trötthet redan vid 5-tiden. Skickade iväg älsklingsbrudarna till KB, och traskade själv hemåt för att tjäna in lite vuxenpoäng. 

Sitter nu och käkar mackor samtidigt som Samaya blir klappad. Sömn är ett fett måste. Godnatt! Sjukt synd ändå ..... Nästa gång börjar jag inte så tidigt!

Av Mia - 6 augusti 2011 13:59


Tog med pappa ut till Dalby för att titta till Titan. Han var ju inte sämre, men inte bra heller, utan hade fortfarande en tydlig hälta. Så det blir att köra och hämta hö lite senare så han kan stå i box ett par dagar till. Är han inte bra om en vecka så får jag väl hämta hem honom. 


Får feta spel på mitt liv för tillfället. Ska skriva lapp om lägenhetsbyte idag. Eller imorgon? Inte senare än imorgon i alla fall. 


Av Mia - 5 augusti 2011 16:00


Ringde Burlövs Bostäder innan för att få något hum om hur jag ligger till. Tydligen ligger jag rätt långt ner på kölistan. DAMN!! Ingen lägenhet för mej inte. 

Tänker dock sätta upp annonser om önskat lägenhetsbyte. Tvåa på lundavägen bytes mot etta på korn- eller rapsvägen. Det är dessutom ett bra byte för den som har ettan. En något större lägenhet för 600 spänn mindre i månaden! Ingen uppsägningstid heller när man gör direktbyte. Hur bra som helst jue. 

Hoppas bara någon nappar. 

Presentation


Ångesten gamla vän
kom och sitt här på axeln
så rider vi ut natten.
Ungdomliga ångesten
jag är för gammal
för att ha den
Men det är inte jag
som bestämmer.

Twitter&Instagram: @hobbypucko

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards